Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Han öppnar Nordens första bibelmuseum med 3000 biblar

Nordens största privata bibelsamling – med 3 000 biblar – ägs av Rune Arnhoff. Den unika samlingen blir tillgänglig för allmänheten genom det bibelmuseum som öppnar portarna i Oslo den första juni.

Reportage · Publicerad 09:48, 29 maj 2018

Bland dyrgriparna i bibelsamlingen finns Gustav Vasas bibel på svenska från 1541, som är den första kompletta översättningen av Bibeln till ett nordiskt språk.

Även Karl XII:s bibel från 1703 finns med, liksom den första danska Bibeln – och därmed också den norska – Christian III:s bibel från 1550.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...