Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Gud hade en större plan för Lars Jaktlund

Under många år gjorde Lars Jaktlund sitt bästa för att dölja sitt missbruk, utan större framgång. Men för tio år sedan kom vändpunkten. – Plötsligt fick jag en drivkraft att börja med något jag inte gjort annat än i fyllesammanhang tidigare i mitt vuxna liv, nämligen att sjunga.

Reportage · Publicerad 09:00, 15 mar 2018

Lars Lind Jaktlund, som i dag arbetar som arbetsledare i Läkarmissionens secondhand­verksamhet i Vällingby, var 14 år gammal när han fann frälsningen. Några år tidigare hade föräldrarna och hans äldste bror tagit emot Jesus.

Som 20-åring gjorde Lars lumpen. Han minns en grabbig miljö med en hel del attityd. Krog- och diskoteksbesök blev allt vanligare.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...