HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Gud gör något nytt i kyrkan i västkustska Lysekil

I tonåren drömde Hans Wolfbrandt om att följa Gud på det sätt han läste om i Apostlagärningarna. Som präst i Lysekil och som nationell ledare för New Wine har han fått se Andens liv fungera i vardagen.

Reportage · Publicerad 08:30, 7 dec 2018

Hans Wolfbrandt har arbetat som präst i Lysekils församling i tjugofem år, varav tio år som kyrkoherde. Trots att många begär utträde ur Svenska kyrkan även där, så har antalet gudstjänstbesökare fördubblats under de senaste åtta åren.

– Vi möter fler i dag än någon gång tidigare. Många muslimer kommer till tro och vittnar för andra. Det blir ringar på vattnet, säger Hans Wolfbrandt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...