Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Gud använde Bolivias kommunistiske president”

Evangelisten och missionären Karl-Erik Appelfeldt har tillsammans med Jonatan Fransson från Uppsala nyligen besökt tre länder i Sydamerika för att uppmuntra församlingar. Där fick de också höra hur Bolivias kommunistiska president blivit ”använd av Gud”.

Reportage · Publicerad 06:00, 2 maj 2019

Karl-Erik Appelfeldt är mycket inspirerad och full av intryck efter ett månadslångt besök i Sydamerika tillsammans med Jonatan Fransson.

En av de lokala ledare som svenskarna träffade i Bolivia heter Marcello Salas. Som nybliven advokat för 37 år sedan blev han kallad av Gud att avbryta en lönande karriär för att bli pastor. Salas har under årens lopp grundat sju växande församlingar från scratch i huvudstaden, Santa Cruz, och området omkring.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ebba Busch Thor ska gå i Prideparaden

Politik. KD-ledaren Ebba Busch Thor ska gå i årets Prideparad i Stockholm, trots att hon själv tidigare riktat kritik mot evenemanget. Det beskedet ger hon i...

Kristnas kallelse är inte att vara bekväma

Ledare Abortfrågan. Frågan om abort vill inte försvinna. Högljudda diskussioner är ett återkommande fenomen, men sällan med ökad klarhet som följd. Tvärtom är...