Ni otrogna, vet ni inte att vänskap med världen är fiendskap mot Gud? Den som vill vara vän med världen blir fiende till Gud.
Jakobsbrevet 4:4

Världen idag

Församling undsätter människor under fallande bomber

En halv miljon soldater har dödats eller skadats sedan Rysslands invasion av Ukraina. Ryska bombningar av dammar, energikraftverk, livsmedelslager och infrastruktur har satt Ukrainas befolkning under mycket hård press.

Här är historien om hur en liten församling i Odessa förvandlades till en betydelsefull kugge i Ukrainas civila beredskap. Framgången stavas internationella kontakter – och civilkurage.

Reportage · Publicerad 07:00, 9 sep 2023

Rysslands invasion av Ukraina innebar att församlingen ”Jesu Kristi nåd” förvandlades till en hjälporganisation som i ett större nätverk hjälper till med införsel och distribution av mat, förnödenheter, mediciner och elkraftverk till drabbade krigszoner, samtidigt som de hjälper flyktingar ut ur landet.

Den sorgsna blicken som ibland skymtar fram hos medarbetarna och de markerade fårorna i ansiktet vittnar om att det krävande arbetet har haft sitt pris.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Dansk abortlag kan ändras – minskat skydd för ofödda

Danmark. I Danmark har ofödda barn ett lagstadgat skydd från och med graviditetsvecka tolv. Lagstiftningen... fredag 29/9 10:00

USA behöver lyfta sig inför nytt presidentval

Ledare Så hänger då det offentliga USA återigen halvvägs ut över stupkanten efter politisk osämja. Och med... fredag 29/9 00:10

Skyttedals drogutspel blev hennes fall

Ledare Många höjer förstås på ögonbrynen över att en europaparlamentariker som Sara Skyttedal (KD) väljer... fredag 29/9 00:00