Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Förbereder sig för nya brandangrepp från Gaza

I somras donerade kristna israelvänner 17 brandbilar och sju skyddsrum till brandhärjade kibbutzer längs Gazagränsen. I det fortsatt utsatta läget blev det ett välkommet tillskott.

Reportage · Publicerad 09:00, 25 nov 2018

Kalendern visar höst, men mitt på dagen steker solen fortfarande obarmhärtigt. Det enda som ger en viss svalka är en bris från väst.

– Bönderna är mycket tacksamma för vinden när de arbetar åkrarna, men nu har vinden blivit en förbannelse. Det blåser alltid från väst, och därmed är det lätt att sända ballonger och drakar över gränsen, säger Elan Isaacson.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...