Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Följde sin dröm och blev filmregissör

Urban Skargren är Linköpingsbon som följde sin barndomsdröm att få göra berättelser. Hela vägen, milstolpe efter milstolpe, fick Gud leda honom fram till det han gör i dag: kristen film. – Jag vill sprida Guds rike inom filmindustrin, säger han.

Reportage · Publicerad 08:46, 2 maj 2018

På en vinröd vespa mitt i colombianska miljonstaden Medellins trafikvimmel dyker en lång och gänglig svensk upp med matchande hjälm och ett brett varmt leende. Vi slår oss ner på ett kafé under grönskan i den fina stadsdelen Laureles. Jag är nyfiken på hur en vanlig kille från Linköping hamnade i Sydamerika.

För här, mitt i Colombia, driver han en nyrenoverad filmskola för kristen film. En skola med full aktivitet, där eleverna följer sin dröm och sitt kall. Lite som svenskens egen historia.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...