Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Enormt bibelmuseum hänför besökarna

Det är 43 000 kvadratmeter stort, det har kostat över 500 miljoner dollar och det har involverat fler än 8 000 personer. Den 17 november slog The Museum of the Bible upp portarna i Washington DC. – Vårt mål är att få människor att bli engagerade i Bibeln, säger museichef Cary Summers i en intervju med Världen idag.

Reportage · Publicerad 14:02, 30 dec 2017

Mitt i maktens centrum, ett stenkast från parlamentsbyggnaden på Capitol Hill, ligger numera ett museum för världens mest lästa bok. Det är The Museum of the Bible, som efter 3,5 års byggande, nyligen slog upp dörrarna.

– Kön ringlade sig genom ett helt kvarter när vi öppnade. Två veckor senare har vi fortfarande 45 minuters kö, berättar museichef Cary Summers. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...