Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

En andlig oas i skuggornas landskap

Ett besök i Assisi, i italienska Umbrien, är en lektion i goda värden för en stressad nutidsmänniska. "Lärare" är 1200-talsmannen som gett namn åt San Fransisco, och som orsakade en ungdomsväckelse i sin egen tid.

Reportage · Publicerad 09:19, 17 okt 2017

Staden Assisi, som blev en del av Unescos världsarv vid millenniumskiftet, ligger en bussresa på tre timmar ifrån Rom. I Italien är många äldre städer byggda på kullar ur taktisk försvarssynpunkt och Assisi är en av dessa. Belägen på en sluttning reser sig staden vackert med sina gamla stenbyggnader och kyrkor, sin stadsmur och medeltida borg strax ovanför staden.

Ett synintryck värdigt ett världsarv.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Israeliska araber kan överge sin allians med vänsterkanten

Sedan staten Israels tillblivelse har de israeliska araberna identifierat sig med den politiska vänstern, för det mesta i egna arabiska partier, men...

Ännu ett förlorat tillfälle

I dag hålls en konferens i Bahrain, där de ekonomiska aspekterna av president Trumps fredsplan för Mellanöstern ska diskuteras. Trumps svärson, Jared...