Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Dramatiskt Andedop blev start på 50 år i Guds tjänst

I år är det 50 år sedan den kristna profilen Claes-Göran Bergstrand tog emot dopet i den helige Ande. I samband med jubileet släpper han en bok om sitt mångåriga engagemang i den karismatiska rörelsen.

Reportage · Publicerad 09:00, 30 maj 2018

Claes-Göran Bergstrand, 76 år, är en välkänd profil i våra kyrkor, efter att i många år ha varit aktiv inom den karismatiska rörelsen och ett allkristet bönenätverk.

När vi träffas i köket i hans och Ullas hem i Hässelby, nämner han att det i vår är 50 år sedan han fick en stark upplevelse av den helige Ande. Det var det händelserika året 1968 och Claes-Göran gick på Betelseminariet, Baptistsamfundets pastorsutbildning.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...