Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Det är stort att se hur väl Gud känner mig”

Som ung trodde Lucia Svensson att Gud fanns, men hon märkte inte av honom, vilket för henne alltså betydde att han sannolikt höll hus väldigt långt bort. Men när hon var 18 år fann hon en relation med en Gud som aldrig är längre bort än en tanke.

Reportage · Publicerad 09:30, 28 jul 2019

Lucia är född och uppvuxen i Slovakien, men för 15 år sedan flyttade hon till Sverige och bor i dag strax utanför skånska Kristianstad med sin man, Niklas, och deras tre barn.

Tiden innan mötet med Jesus beskriver hon som att hon var en ”kulturkatolik”. Hon berättar att hon i redan tidiga år visste att Gud finns på riktigt, men hon hade ingen relation med honom.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...

Nytt projekt: Trampar på spannmål för ökad skörd

Forskare i Lund undersöker om spannmålsskörden kan bli större om grödorna trampas ner. På ett försöksfält utanför Lomma trampas sädesstråna...