Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

”Den vackra ön” har mycket att erbjuda

”La Isla bonita” (den vackra ön) kallas kanariska La Palma av invånarna. En dramatiskt omväxlande ö långt från grannöarnas massturism. Vulkanlandskapet i söder går snart över i en grönska som kulminerar i den tropiska växtligheten i urskogen. Och högt ovanför skogarna blickar några av världens mäktigaste teleskop ut i rymden.

Reportage · Publicerad 08:00, 4 sep 2019

Vi vaknar till tupparnas galande och dricker vårt morgonkaffe på balkongen. Solen har just gått upp bakom San Antonio-vulkanen och de enda ljud som hörs är den intensiva fågelsången i trädgården vid det lilla hotellet.

Vi bor i Los Quemados, en välmående liten by med välskötta hus och prunkande trädgårdar. En by som klättrar på vulkansluttningarna, som täcks av vinrankor, där de äldre damerna sitter vid porten och virkar medan de väntar på brödbilen, som med högtalare basunerar ut sin ankomst. Ungefär som glassbilen där hemma.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...