Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

De tar första spadtaget för större kyrka i Öjersjö

Tillväxten fortsätter i Öjersjökyrkan och på söndagen gick startskottet för en ny kraftig utbyggnad av lokalerna. – Barnen behöver mer plats, säger prästen Anders-Petter Sjödin om satsningen som bland annat ska ge fler sittplatser i gudstjänstlokalen.

Reportage · Publicerad 09:00, 12 okt 2018

Öjersjökyrkan är något så ovanligt som en församlingsplantering inom Svenska kyrkan/EFS. Invigningen skedde 2012 och när Världen idag, tre år senare besökte kyrkan, skissades det redan på en utbyggnad. Flera människor hade kommit till tro och alltfler besökare hade sökt sig hit.

Och nu är det alltså klart: kyrkorådet har beviljat pengar för en om- och tillbyggnad av kyrkan, liksom ett helt nytt församlingshem för kafé- och barnverksamhet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...

May sågas på hemmaplan efter EU-toppmötet

Brexit. Storbritanniens premiärminister Theresa May möts av beska reaktioner på hemmaplan efter gårdagens brexitdiskussioner i Bryssel.