Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De lever grönt med enkla vardagsknep

Paret Marny Strømland och Knut Inge Johnsen tror att kristna har en viktig uppgift när det gäller att främja miljö och rättvisa. – Jag uppfattar det som att det vilar ett enormt ansvar på oss kristna i arbetet att bidra till att skapelsen tas till vara, säger Knut Inge.

Reportage · Publicerad 08:00, 16 apr 2019

– Vi ser inte oss själva som extrema eller att vi gör det här så mycket bättre än andra, men på vårt sätt försöker vi bidra så gott vi kan, säger Marny Strømland.

Hon och maken, Knut Inge Johnsen, är bosatta i Os utanför Bergen, Norge. Där har de under många år haft ett starkt miljöengagemang, vilket har satt sina spår i hur de lever sina liv i vardagen. Paret definierar sig på intet sätt som miljöaktivister, men är samtidigt övertygade om att den kristna tron innebär att de har förvaltaransvar för det samhälle och den skapelse de är en del av.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Teodorescu: Abortdebatten har blottat åsiktskorridoren

Ofödda. Den abortdiskussion som föregick EU-valet visade att respekten för olika åsikter lyser med sin frånvaro i Sverige. Det skriver Alice Teodorescu i en...

Hopp om förändring med ny sexualundervisning?

Ledare Skolverket lämnade i veckan sitt svar på regeringens uppdrag att förtydliga skolans läroplan kring sex och samlevnad. Med tanke på den normkritiska...