HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

De lever grönt med enkla vardagsknep

Paret Marny Strømland och Knut Inge Johnsen tror att kristna har en viktig uppgift när det gäller att främja miljö och rättvisa. – Jag uppfattar det som att det vilar ett enormt ansvar på oss kristna i arbetet att bidra till att skapelsen tas till vara, säger Knut Inge.

Reportage · Publicerad 08:00, 16 apr 2019

– Vi ser inte oss själva som extrema eller att vi gör det här så mycket bättre än andra, men på vårt sätt försöker vi bidra så gott vi kan, säger Marny Strømland.

Hon och maken, Knut Inge Johnsen, är bosatta i Os utanför Bergen, Norge. Där har de under många år haft ett starkt miljöengagemang, vilket har satt sina spår i hur de lever sina liv i vardagen. Paret definierar sig på intet sätt som miljöaktivister, men är samtidigt övertygade om att den kristna tron innebär att de har förvaltaransvar för det samhälle och den skapelse de är en del av.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Anställda hoppar av barnklinik som behandlar könsdysfori

Storbritannien. Fem anställda vid Britain’s National Health Service (NHS) har valt att lämna sina tjänster på en klinik som arbetar med barn som kan ha könsdysfori....

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...