Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De kristna symbolerna blev för mycket för islamisterna

Några är brännmärkta. Andra är sönderkarvade med kniv. Det var synen som mötte nunnorna när de kunde återvända till det vandaliserade klostret efter islamisternas härjningar under kriget i Syrien.

Reportage · Publicerad 09:00, 3 jan 2019

Maaloula är historien om idyllen som blev en mardröm. Före kriget vallfärdade turister hit från hela världen. De ville uppleva den urgamla byn, där husen ursprungligen byggdes som grottor i berget och där folk fortfarande talar västarameiska – en variant av det språk Jesus talade. 

I dag ser man inte många turister i Maaloula, men lokalbefolkningen är i full färd med att flytta tillbaka. I St Tekla-klostret, som fick stora skador under kriget, har nunnorna precis börjat ta emot besökare igen, när vi bultar på dörren.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...