Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

De kristna symbolerna blev för mycket för islamisterna

Några är brännmärkta. Andra är sönderkarvade med kniv. Det var synen som mötte nunnorna när de kunde återvända till det vandaliserade klostret efter islamisternas härjningar under kriget i Syrien.

Reportage · Publicerad 09:00, 3 jan 2019

Maaloula är historien om idyllen som blev en mardröm. Före kriget vallfärdade turister hit från hela världen. De ville uppleva den urgamla byn, där husen ursprungligen byggdes som grottor i berget och där folk fortfarande talar västarameiska – en variant av det språk Jesus talade. 

I dag ser man inte många turister i Maaloula, men lokalbefolkningen är i full färd med att flytta tillbaka. I St Tekla-klostret, som fick stora skador under kriget, har nunnorna precis börjat ta emot besökare igen, när vi bultar på dörren.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ockupationen som inte existerar

Israelkommentar Israelkommentar. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Men jag vill påstå att valet av terminologi säger minst lika mycket, om inte mer. Terminologi är...

Marcus Bloom, 40 år

Missionär. När evangelisten Marcus Bloom nu fyller 40 år firar han med en stor missionsfest. Hans passion är att predika för onådda folk och allt han önskar sig...