Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De delar ut Julmagasinet till alla i Sorsele kommun

I norrländska Sorsele får varje hushåll Världen idags julnummer hem i brevlådan. Det ser pingstförsamlingarna i kommunen till, då de står för satsningen.

Reportage · Publicerad 12:00, 22 dec 2018

Sorsele kommun är med sina drygt 2 500 invånare en av de minsta kommunerna i Sverige, men till ytan större än landskapet Medelpad. Här finns det i dag tre pingstförsamlingar. Den största är Filadelfiaförsamlingen i Sorsele, som bildades 1920.

− Vi har en känsla av att vi har svårt med att nå ut med det kristna budskapet till invånarna i vår kommun. Vi kanske har stängt in oss för mycket inne i kyrkan och folket kommer ju inte till kyrkan, så därför måste vi ju försöka nå dem på något annat sätt, säger Jörgen Brännström, ordförande för Filadelfiaförsamlingen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Har politikerna lärt sig läxan från förra valkampanjen?

Israelkommentar Man skulle kunna tro att med två val så tätt inpå varandra som april och september, borde resultaten bli ganska lika. Men det är verkligen inte...

Ger miljoner för ökad judisk säkerhet i Malmö

Samhälle. Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar...