Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

De delar ut Julmagasinet till alla i Sorsele kommun

I norrländska Sorsele får varje hushåll Världen idags julnummer hem i brevlådan. Det ser pingstförsamlingarna i kommunen till, då de står för satsningen.

Reportage · Publicerad 12:00, 22 dec 2018

Sorsele kommun är med sina drygt 2 500 invånare en av de minsta kommunerna i Sverige, men till ytan större än landskapet Medelpad. Här finns det i dag tre pingstförsamlingar. Den största är Filadelfiaförsamlingen i Sorsele, som bildades 1920.

− Vi har en känsla av att vi har svårt med att nå ut med det kristna budskapet till invånarna i vår kommun. Vi kanske har stängt in oss för mycket inne i kyrkan och folket kommer ju inte till kyrkan, så därför måste vi ju försöka nå dem på något annat sätt, säger Jörgen Brännström, ordförande för Filadelfiaförsamlingen.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...