Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

De behöll lugnet och sökte Gud när IS intog deras stad

Tacka alltid vår Gud och Far för allt, säger Bibeln. Irakiska Abir tackar till och med för att IS drev bort henne från Mosul. – IS gjorde ett bra jobb för oss kristna, säger Um Ishaia (67), fem år efter att hon varit tvungen att fly från Mosul. Vad menar hon med det?

Reportage · Publicerad 07:16, 14 jul 2019

I dag lever Um Ishaia* som internflykting i Erbil i norra Irak. Hon förlorade allt hon ägde när IS drev henne på flykten. Men hon är knappast en nedbruten kvinna. 

Hon ser precis ut som den farmor hon är, där hon sitter i sitt vardagsrum och smuttar på sött arabiskt te. När barnbarnet på två år gnäller, tar hon honom i knät och vyssar honom till sömns. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Biblar undantas i handelskriget

USA Det pågår ett handelskrig mellan USA och Kina, vilket skapat oro också hos kristna aktörer. En stor del av USA:s, och hela världens, biblar och andra...

Rätt gensvar på globalism och nödtid

Gästledare Villkoren för människors liv på jorden håller på att förändras på ett kritiskt och avgörande sätt, som alla känner av utan att riktigt veta hur man...