Anförtro dina verk åt Herren, så har dina planer framgång.
Ordspråksboken 16:3

Världen idag

Caminito del Rey erbjuder en spännande upplevelse på hög nivå

Den kallades ”världens farligaste vandringsled”, Caminito del Rey. Efter en omfattande renovering återinvigdes den 2015 och är numera säker, men fortfarande väldigt spektakulär. Vandringen sker delvis på ”balkonger”, som hänger på de lodräta klipporna högt över mark. En turistattraktion som numera finns med på turistguiden Lonely Planets lista över spännande upplevelser.

Reportage · Publicerad 07:00, 11 nov 2022

Vandringsleden Caminito del Rey i bergen ovanför Malaga på spanska solkusten byggdes ursprungligen som en led för att kraftverksarbetare skulle kunna ta sig fram – först för att bygga kraftverket, sedan för att kunna underhålla och kontrollera driften.

Leden hänger på de lodräta klipporna i en ravin som är 300 meter djup och ibland bara tio meter bred. Det var ett fantastiskt byggnadsverk i järn och cement redan när det uppfördes, mellan 1901 och 1905 av sjömän från Malagatrakten. Sjömännen var vana vid höjder och duktiga på att slå knopar.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Det ökade könsgapet visar på vikten av win/win-lösningar

Ledare Det har talats mycket om ”könsgapet” på senare tid. I augusti kom en stor europeisk undersökning... torsdag 1/12 00:10

Det var som i Kornelius hus

Missionsglimten En färsk missionsglimt sedan några veckor tillbaka – men med igenkänningsfaktor från riktigt gammal... torsdag 1/12 00:00