Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Barnmisshandeln gjorde henne inte bitter

Ingrid Hagberg blev tidigt skild från sin mamma av sociala myndigheter och placerad i fosterhem, där hon misshandlades och låstes in. Senare i livet togs även hennes egna barn ifrån henne. I dag lever hon för att visa Jesu kärlek i praktiska handlingar.

Reportage · Publicerad 00:00, 9 jan 2019

Ingrid Hagberg har många smärtsamma erfarenheter av sociala myndigheter. De berövade henne en trygg barndom och kränkte hennes personliga integritet, säger hon.

Men den förnedrande behandling hon utsattes för har inte knäckt henne. Däremot har den lämnat en smärtande tagg. Det hon berövats kan aldrig återställas, och hennes begäran om skadestånd från svenska staten har heller inte godkänts.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA slutar att kalla Golan för ”ockuperat”

Mellanöstern. I sin årliga rapport om mänskliga rättigheter använder USA:s utrikesdepartement nu för första gången inte ordet ockuperat om Gaza, Västbanken och...

En skammens vecka i FN

Israelkommentar Vad förenar skurkstater såsom Kuba, Iran, Nordkorea och Venezuela? De senaste åren har representanter för bland annat dessa regeringar samlats i...