Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Arabisk församling ber ofta för Sverige

Den arabiska församlingen har i 16 år varit en del av Centrumkyrkan i Sundbyberg, hela tiden med Merzek Botros som pastor och ledare. Hans stora vision är att Jesus ska bli känd i Sverige.

Reportage · Publicerad 10:10, 2 sep 2018

Varje söndag eftermiddag har den arabiska delen av Centrumkyrkan gudstjänster i församlingens kyrka i Sundbyberg. Den sommarsöndag Världen idag är på besök har ett 40-tal personer samlats.

Ett team med tre kvinnor leder lovsång. Melodierna har en orientalisk prägel och sångtexterna på skärmen är på arabiska. Så för en svensk är det kanske inte så lätt att delta i lovsången. Men de allra flesta gudstjänstdeltagarna behärskar förstås språket.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stå upp mot terrorn – över hela linjen

Ledare Dådet i Christchurch Fredagens terrordåd i Nya Zeeland var en stor tragedi, då 50 människor mördades i två moskéer. Massmedier och beslutsfattare har reagerat på rimligt...