Herrenavskyr falsk våg, full vikt behagar honom. När högfärd kommer följer förakt, men vishet finns hos de ödmjuka.
Ordspråksboken 11:1–2

Världen idag

Vägen till ett liv i helgelse

Recension · Publicerad 00:00, 3 mar 2023

En annorlunda och praktisk bok som berör den andliga kamp som varje kristen står mitt i, i en värld som är präglad av den onde och de destruktiva krafter, som han använder på olika områden för att få kristna på fall.

Boken handlar om vad ett liv i Kristus innebär och var vägen går till helgelse och ett heligt liv som behagar Gud och blir attraktivt för andra.

Författaren, som är en känd talare och författare och som varit pastor i flera år i Moody Church i Chicago, beskriver varför vi frestas och vilka grundregler som gäller när vi beträder helgelsens väg. Han beskriver hur viktigt det är att göra upp med sitt förflutna och att se problemen med Guds ögon.

Han visar på vikten av att fyllas med Guds ande och att få sinnet förnyat genom Guds ord.

Han tar upp känslornas och viljans betydelse och beskriver hur Jesus själv är vår stora förebild på alla områden.

Han beskriver hur Jesus själv kämpade på jorden, men hur han i dag är vår förebedjare och följer oss i vår kamp. Han avslöjar också djävulens listiga planer och hur vi genom Jesu seger på Golgata kan stå emot och övervinna.

Det är verkligen ingen andlig självhjälpsbok som författaren skrivit och hans råd till kämpande kristna är inte att ta sig själva i kragen.

Tvärtom är han realist och vet att kampen är svår och att det är lätt att falla, men hela tiden visar han på möjligheten till seger genom Jesus och med den helige Andes stöd och hjälp.

Boken kan säkert hjälpa många att leva i Guds nåd och också få hjälp att övervinna i en svår och komplicerad tid.

Litteratur

Hur man bryter en envis vana
Erwin Lutzer
(Timoteus)

Hbtq-frågan kommer att splittra många frikyrkor

Ledare Det råder religionsfrihet i Sverige. Det gäller även enskilda pastorers syn på hur Skriftens texter... fredag 31/3 00:10

Svenska städer i topp när EU gör stor knarkmätning

Droger. EU har sammanställt en rekordstor undersökning av avloppsvatten i jakt på lärdomar om européers... lördag 1/4 18:00

Hockeyn borde ta lärdom av fotbollen

Nyhetskommentar Hällevik, ett gammalt fiskeläge som förvandlats till badort, är en tätort på Listerlandet i... fredag 31/3 00:00