Med Guds makt blir ni genom tron bevarade till den frälsning som finns beredd och skall uppenbaras i den sista tiden
1 Petrusbrevet 1:5

Världen idag

En bra handbok för kyrkans smågrupper

Recension · Publicerad 00:00, 8 sep 2022

Hela denna komprimerade bok är en hyllning till den mindre gruppens stora betydelse för gemenskap, tillväxt och utveckling.

Författaren har 40 års erfarenhet som andlig ledare, bland annat som pastor, församlingsplanterare och rektor för en bibelskola. Denna handbok i konsten att bygga hälsosamma hemgrupper har alltså skrivits av en person med beprövad erfarenhet av vad detta vill säga.

Med sin bok vill han uppmuntra till att välkomna nya människor in i en avspänd hemmiljö, där Jesus finns i centrum. Boken syftar också till att uppmuntra och ge inspiration till alla hängivna hemgruppsledare, som troget ger av sin tid, sina gåvor och sitt engagemang för andra.

Här framhålls att i den lilla gruppen kan varje enskild individs gåvor tas till vara, bidra till helheten och dela tron vidare. Den delaktigheten är inte lika lätt att genomföra i ett större sammanhang där lärjungar – utan förankring i en liten grupp – hämmas i sin andliga utveckling.

I Carlmatz bok finns många praktiska råd för hur en levande smågruppsgemenskap byggs upp – en miljö där man kan dela livets sorger och glädjeämnen och finnas till för varandra och också sträcka sig ut till andra. Boken ger inspiration och vägledning om hur man bygger fungerande smågrupper i en lokal församling.

Här gäller att ta vara på den vägledning som är tillämplig i varje unikt sammanhang. De praktiska råden omsatta i handling kan då välsigna och vitalisera en hel församling.

Litteratur

Tillsammans är vi starka. Om konsten att bygga hälsosamma hemgrupper
Fredric Carlmatz
(Evangelie förlag)

Veckans KD-affär vittnar om en partikultur på glid

Ledare För ett halvår sedan fick Kristdemokraterna gå in i regering som näst starkaste parti. Det var en... lördag 18/3 00:10

Utredaren: Ingen anledning att misstro tjänstemän

Polischefshärvan. Att kontakta andra personer som sökte Linda Staafs chefstjänst eller intervjua personer som var... måndag 20/3 08:13

Omdömeslöst när SVT gör pr för dragqueens

Ledare Snusk och förvirring på bästa sändningstid. Så kan man utan överdrift beteckna SVT:s nya... fredag 17/3 00:10