Ropa till mig, så ska jag svara dig och låta dig höra om stora och ofattbara ting som du inte känner till.
Jeremia 33:3

Världen idag

En bra handbok för kyrkans smågrupper

Recension · Publicerad 00:00, 8 sep 2022

Hela denna komprimerade bok är en hyllning till den mindre gruppens stora betydelse för gemenskap, tillväxt och utveckling.

Författaren har 40 års erfarenhet som andlig ledare, bland annat som pastor, församlingsplanterare och rektor för en bibelskola. Denna handbok i konsten att bygga hälsosamma hemgrupper har alltså skrivits av en person med beprövad erfarenhet av vad detta vill säga.

Med sin bok vill han uppmuntra till att välkomna nya människor in i en avspänd hemmiljö, där Jesus finns i centrum. Boken syftar också till att uppmuntra och ge inspiration till alla hängivna hemgruppsledare, som troget ger av sin tid, sina gåvor och sitt engagemang för andra.

Här framhålls att i den lilla gruppen kan varje enskild individs gåvor tas till vara, bidra till helheten och dela tron vidare. Den delaktigheten är inte lika lätt att genomföra i ett större sammanhang där lärjungar – utan förankring i en liten grupp – hämmas i sin andliga utveckling.

I Carlmatz bok finns många praktiska råd för hur en levande smågruppsgemenskap byggs upp – en miljö där man kan dela livets sorger och glädjeämnen och finnas till för varandra och också sträcka sig ut till andra. Boken ger inspiration och vägledning om hur man bygger fungerande smågrupper i en lokal församling.

Här gäller att ta vara på den vägledning som är tillämplig i varje unikt sammanhang. De praktiska råden omsatta i handling kan då välsigna och vitalisera en hel församling.

Litteratur

Tillsammans är vi starka. Om konsten att bygga hälsosamma hemgrupper
Fredric Carlmatz
(Evangelie förlag)

Bönefrukost i Bryssel ger inspiration för Sverige

Ledare 480 politiker och andra kristna ledare – därav även ett antal från Sverige – var i onsdags morse... fredag 9/12 00:10

Tågkaos och samhällets skörhet

Ledare Tågresandet från Uppsala och söderut i landet slogs helt ut under onsdagskvällen, detta till följd... fredag 9/12 00:00