Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Mattias Ottestig Foto: Rickard Johnston

Svenska Krik tar inte ställning om samlevnad

Organisationen Kristen idrottskontakt (Krik) i Sverige är fristående från Krik Norge och har inga ledarriktlinjer som berör samlevnad. – Vi har lidit med norrmännen och sett att frågan orsakat debatt och splittring bland ledare och tagit mycket fokus från deras arbete, säger Mattias Ottestig, generalsekreterare för svenska Krik.

Premium · Publicerad 12:30, 12 sep 2019

Kriks systerorganisationer i Norge, Sverige, Danmark och Finland har mycket samverkan på ledarnivå, men ingen gemensam verksamhet. Frågan om homosexuell utlevnad och samboskap bland ledare, som seglat upp i Norge, har inte varit lika aktuell i Sverige, enligt Mattias Ottestig.

– Vi har inga skrivningar som berör samlevnad i våra ledarriktlinjer. Krik Sverige har inte uttalat sig så tydligt och inte varit lika konfrontativa i frågan på ledarnivå, förklarar han.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...
E-tidning