Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Att judiska barn utsätts för antisemitism i skolan är vanligt i Sverige. Nu ska Stockholms stad ta reda på exakt hur vanligt det är. (Flickan har inget samband med artikeln.) Foto: Janerik Henriksson/TT

Stockholm gör som Malmö – ska kartlägga judehat på skolor

Stockholms stad söker just nu efter en forskare som ska kartlägga förekomsten av antisemitism på stadens skolor. Det framgår av ett inslag i Sveriges Radio.

Sedan sommaren har staden dessutom antagit en internationell definition av antisemitism.

Premium · Publicerad 10:00, 28 aug 2021

När Malmö kartlade förekomsten av antisemitism i skolmiljö förra året framkom att i princip alla de 14 judiska barn och ungdomar som intervjuades hade varit med om verbala eller fysiska angrepp. Dessutom visade sig skolpersonal sakna kunskap och förutsättningar för att hantera antisemitismen.

Att en liknande undersökning ska göras även i Stockholms beslutades redan i början av sommaren. Då gav kommunstyrelsen stadsledningskontoret i uppdrag att tillsammans med utbildningsnämnden genomföra en kartläggning i stadens förskolor, skolor och gymnasier.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00
E-tidning