Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Pingstledare vädjade för Israel hos utrikesministern

SKR träffade utrikesminister Margot Wallström för att prata religionsfrihet. Pingstledaren Daniel Alm vädjade även till ministern om att se till Israels bästa.

Premium · Publicerad 10:05, 1 jul 2019

I onsdags mötte en kommitté från Sveriges kristna råd med utrikesminister Margot Wallström (s) för att fortsätta det samtal om religionsfrihet som de påbörjade för ett år sedan, står det i ett pressmeddelande. Tillsammans pratade de om hur kyrkorna, de olika religionerna och Sverige som land kan arbeta tillsammans för att främja religionsfriheten både i landet men också i världen.

Flera svåra situationer togs upp av de kyrkliga ledarna, bland annat talade biskop Anders Aborelius, även SKR:s ordförande, om hur situationen ser ut för kristna i Mellanöstern och Indien. Daniel Alm, Pingst, beskrev hur läget är för kyrkorna i Europa och nämnde omständigheterna i Bulgarien.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Hela familjer kan lösa samhällsproblemen

Ledare Familjen är en grundsten i både samhället och den kristna församlingen. Stabila och väl fungerande familjer leder till såväl stabila och väl...

Rusning till världens största klippa inför klättringsförbud

Utsikten uppifrån Australiens nationalklenod Uluru (Ayers Rock) kan förbli en hägring för den som inte skyndar sig – i slutet av oktober förbjuds...
E-tidning