Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.
Matteus 11:28

Världen idag

Maranataträff på Kåfalla herrgård samlade många

Vad var orsaken till det andliga genombrott som ägde rum i Sverige i början av 60-talet? Det var en av frågorna som diskuterades då en förnyelsekonferens hölls på Kåfalla herrgård nyligen.

Ett hundratal deltagare, varav de flesta med rötter i Maranataväckelsen, deltog.

Premium · Publicerad 09:00, 29 aug 2021

Håret hade grånat och tunnats ut, men glöden för Jesus fanns fortfarande där. Återseendets glädje var stor när personer som var aktiva inom Maranatarörelsen och inte hade setts på decennier träffades på Kåfalla herrgård utanför Lindesberg.

Mötesladan var i princip fullsatt varje samling och sången och musiken tonade som förr. Musiker hade anlänt från olika håll, med gitarrer och dragspel, och utan att ha samövat föll alla följsamt in i musiken. Inga sångtexter delades ut eller visades på skärm, men många sjöng glatt med; texterna verkade vara lagrade i en lättillgänglig fil i hjärnans minnesbank och redo att plockas fram. Glädjen och gripenheten var påtaglig.

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fem dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Nya dykningar vid Estonia ska ge kunskap om bildäcket

Estonia. I mitten av juli planeras för nya dykningar vid Estonias vrak. Målet är att filma på bildäck och... tisdag 30/5 20:00

När den egentlige angriparen går fri

Israelkrönika Så hände det igen. En stor sak, men det är rätt säkert att få skandinaver eller européer har hört... onsdag 31/5 00:00
E-tidning