Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kristen hjälparbetare nominerad till ”Svenska hjältar”

Aftonbladet uppmärksammar medmänskliga insatser under parollen ”Svenska hjältar”. I ett reportage i tidningen berättar man nu om Börje Erdtman som grundat Ankarstiftelsen och som utifrån kristen människosyn under många år kämpat för fattiga och utsatta i Colombia.

Premium · Publicerad 19:00, 7 jun 2019

Världen idag har vid flera tillfällen berättat om arbetet som Ankarstiftelsen utför i Colombia med bland annat verksamhet på många fängelser. Tusentals kriminella har kommit till tro på Jesus och genom Erdtmans arbete har utsatta barn och kvinnor räddats, skjutningarna i landet minskat och hoppet om fred fått nytt liv.

I Aftonbladet berättar han att fortfarande som 75-åring brukar göra två resor om året till Colombia som han betalar själv.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rätt ska vara rätt om mänskliga rättigheter

Ledare Det talas mycket om mänskliga rättigheter i dag. Det är bra. FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna har precis firat 70 år, och de 30 punkter...
E-tidning