Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Israelvänner blev trakasserade i Visby

Nazister som försöker störa föredrag och klottrar på montern. Aktivister som skriker hotfyllda budskap och konspirationsteorier om judar som manifesteras. Det har varit intensiva dagar för Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Almedalen. – Bara vår uppenbarelse tycks vara kontroversiell, säger Christina Toledano Åsbrink.

Premium · Publicerad 13:22, 8 jul 2019

När representanter för Vänskapsförbundet Sverige-Israel kom till sin monter i torsdags berättade polisen att de hade utsatts för skadegörelse under natten.

– Någon hade varit och klottrat på vår monter och polisen gjorde en anmälan och tog också bort kluddet. De sa att de var någon en slags runa som målats, något som NMR (Nordiska motståndsrörelsen) använder sig av istället för en regelrätt nazistsymbol. Så det var troligtvis NMR, säger Christina Toledano Åsbrink.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiska experiment – förödande för familjer

Ledare Vi vet att även om det finns en stabilitet och självläkningsprocess inbyggd i det ekologiska systemet så kan balansen rubbas. Ingreppen kan bli så...

Hot mot biografer inför abortfilm

Minst två biografer i Kanada har utsatts för hot i samband med planerade visningar av filmen Unplanned, om pro life-aktivisten Abby Johnsons liv....
E-tidning