HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

Ingvar Kamprad – entreprenör sedan barnsben

Ingvar Kamprad föddes 1926 på gården Elmtaryd nära byn Agunnaryd i Småland. Namnet Ikea är en helt enkelt förkortning av Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd.

Premium · Publicerad 13:42, 15 feb 2018

Hans farmor och farfar var invandrare från Tyskland. De levde i en tuff jordbruksekonomi, där ekonomiska svårigheter fick farfadern att begå självmord. Farmodern, som lämnades ensam med tre barn, varav ett senare också sköt sig själv, vägrade kapitulera inför de till synes oöverstigliga svårigheterna. Hon var arbetsam, sparsam, lösningsorienterad och envis.

Hon kom att betyda oerhört mycket för Ingvar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Dagen efter katastrofen – men före jublet

Ledare Under en vecka på året blir de vanliga samtidspolitiska diskussionerna jämförelsevis små. Frågor som annars utlöser stora och infekterade debatter...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...
E-tidning