Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Ingvar Kamprad – entreprenör sedan barnsben

Ingvar Kamprad föddes 1926 på gården Elmtaryd nära byn Agunnaryd i Småland. Namnet Ikea är en helt enkelt förkortning av Ingvar Kamprad, Elmtaryd, Agunnaryd.

Premium · Publicerad 13:42, 15 feb 2018

Hans farmor och farfar var invandrare från Tyskland. De levde i en tuff jordbruksekonomi, där ekonomiska svårigheter fick farfadern att begå självmord. Farmodern, som lämnades ensam med tre barn, varav ett senare också sköt sig själv, vägrade kapitulera inför de till synes oöverstigliga svårigheterna. Hon var arbetsam, sparsam, lösningsorienterad och envis.

Hon kom att betyda oerhört mycket för Ingvar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Många spekulationer om Bibelns Antikrist

Ledare Ett politiskt system Bibeln talar om Antikrist, den store motståndaren till Kristus. Uppenbarelseboken ger antydningar om en världsstat som ska uppstå och som ska ledas...

Republikansk reträtt oroar abortmotståndare

Politik. USA:s president Donald Trump och det republikanska partiet har intensivt drivit frågan om att slopa federalt stöd till Planned parenthood som utför...
E-tidning
Jerusalem – dåtid, nutid och framtid