Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Den kristne apologeten Ravi Zacharias har avlidit efter en tids sjukdom. Bilden är från ett samtal om kristen tro som hölls i amerikanska delstaten Indiana 2016. Foto: Jeff Morehead/AP/TT

Apologeten Ravi Zacharias har avlidit – blev 74 år

Den populäre indisk-amerikanske författaren och evangelisten Ravi Zacharias avled på tisdagen i en ålder av 74 år. Han var känd för sitt apologetiska arbete och sin argumentation för Guds existens och den kristna tron.

Premium · Publicerad 14:00, 20 maj 2020

Zacharias gick ut offentligt i mars i år, bland annat i ett Facebook-inlägg, och berättade att han hade drabbats av en ovanlig form av cancer i korsbenet. Han uttryckte då tacksamhet över sina tusentals förebedjare och över de nära hundra apologeter och evangelister inom hans internationella organisation, Ravi Zacharias International Ministry, som fortsatte arbetet. 

Enligt Christianity Today predikade Zacharias i mer än 70 länder och författade över 30 böcker, där han ”undervisade kristna till att möta skeptiker och argumentera för att den kristna världssynen har robusta svar på mänsklighetens existentiella frågor.” 

Redan prenumerant? Logga in för att läsa hela artikeln.
En månad gratis!
Läs allt du vill med Världen idag DIGITAL
Du får tillgång till:
✓  Samtliga artiklar på varldenidag.se
✓  E-tidningen fyra dagar i veckan
✓  Digitala korsord

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00
E-tidning
Senaste magasinen

Ingenting kunde stoppa ungdomarnas lovsångsfest

Ung. “Vi vill ge dig ära, ära ...”, hördes på långa vägar från den välfyllda Torpladan, sensommaren...