Jesus sade än en gång till dem: ”Frid vare med er! Som Fadern har sänt mig sänder jag er.”
Johannesevangeliet 20:21

Världen idag

Statsministerstöd till skolavslutningar i kyrkan

Opinion · Publicerad 00:02, 2 jan 2013

Ett ja till religiösa inslag i skolavslutningar i kyrkan. Dessutom i princip ett nej avseende Moderaternas tidigare hållning om att Sverige ska överge kronan för euron som valuta. Detta var två av de viktigare, och mest positiva, beskeden när statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt deltog i SR Ekots lördagsintervju nyligen.
För alla de drygt 81 000 personer som undertecknat Världen idags och Dagens gemensamma Adventsupprop måste statsministerns första besked ses som en efterlängtad julklapp. Och ett bevis på att opinionsarbete faktiskt kan ge resultat och leda till positiva förändringar av våra gemensamma lagar. Förändring är nämligen vad alliansregeringen har utlovat, inte minst efter klara besked i samma riktning från utbildningsministern och folkpartiledaren Jan Björklund samt KD-ordföranden Göran Hägglund.
I riksdagen kan Alliansen räkna med SD-stöd för att få igenom ett sådant förtydligande i skollagen om rätt till religiösa inslag vid skolsamlingar i kyrkan i anslutning till våra stora kristna högtider. För Socialdemokraterna och Stefan Löfvén blir det upp till bevis i frågan.

Världen idag

Kristna oroliga att förlora sin frihet efter beslut i kongressen

USA. En kristen konditor eller florist kan tvingas sälja arrangemang för samkönade bröllop och en... onsdag 3/3 13:00

Unga judar i Malmö: Vi angrips i skolan

Rapport. I princip alla de 14 judiska barn och ungdomar som intervjuades för en ny rapport om antisemitism i... onsdag 3/3 09:00

Dags för ett 12-stegsprogram för avgiftning av digitalt beroende

Ledare Varningar för den digitala livsstilens konsekvenser duggar allt tätare. Det höga tempot och den... onsdag 3/3 00:10

Hur Israel än agerar i vaccinfrågan skulle det anses fel

Israelkommentar Det faktum att staten Israel, i likhet med alla andra länder i världen, enbart erbjuder...
Följ Världen idag i sociala medier