Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Statsministerstöd till skolavslutningar i kyrkan

Opinion · Publicerad 00:02, 2 jan 2013

Ett ja till religiösa inslag i skolavslutningar i kyrkan. Dessutom i princip ett nej avseende Moderaternas tidigare hållning om att Sverige ska överge kronan för euron som valuta. Detta var två av de viktigare, och mest positiva, beskeden när statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldt deltog i SR Ekots lördagsintervju nyligen.
För alla de drygt 81 000 personer som undertecknat Världen idags och Dagens gemensamma Adventsupprop måste statsministerns första besked ses som en efterlängtad julklapp. Och ett bevis på att opinionsarbete faktiskt kan ge resultat och leda till positiva förändringar av våra gemensamma lagar. Förändring är nämligen vad alliansregeringen har utlovat, inte minst efter klara besked i samma riktning från utbildningsministern och folkpartiledaren Jan Björklund samt KD-ordföranden Göran Hägglund.
I riksdagen kan Alliansen räkna med SD-stöd för att få igenom ett sådant förtydligande i skollagen om rätt till religiösa inslag vid skolsamlingar i kyrkan i anslutning till våra stora kristna högtider. För Socialdemokraterna och Stefan Löfvén blir det upp till bevis i frågan.

Världen idag

Tvåfrontskrig krävs för att stå emot dödshjälpsvågen

Ledare På europeisk nivå faller nu skymningen när det gäller frågan om eutanasi. Hitintills är det fyra... onsdag 14/4 00:10

Har du någon som ber för dig?

Vardagskrönika Min morfar flyttade till himlen när jag var elva år. De sista åren var han svag av sin sjukdom och... onsdag 14/4 00:10

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier