Salig är den som håller ut i prövningen, för när han har bestått provet ska han få livets krona.
Jakobs brev 1:12

Världen idag

Manifestationer för Jesus då och nu

Opinion · Publicerad 00:01, 17 maj 2013

Det vimlar av dem i Nya testa­mentet. Jesus­mani­festa­tioner alltså!
Synder tvingas fram i ljuset, sjuka blir friska, döda uppstår, onda andar drivs ut, människors liv blir drastiskt förändrade. Så blir det när Jesus manifesterar sin kraft och sin kärlek.
Fantastiska Jesusmanifestationer.
Alla  gillar det inte.
Så var det då – och så är det i dag också.
Då, i Matt 8 till exempel, när Jesus drev ut onda andar som till och med hade gjort vägen till byn svårframkomlig, så gick hela staden ut för att möta honom! Det låter ju härligt... ända tills man läser fortsättningen.
Då får vi veta att folket faktiskt bad att Jesus skulle försvinna från deras stad.
Jo, det är sant! De ville tydligen hellre ha kvar de onda andarna och en svårframkomlig väg till sin by, än Jesu förvandlande kraft!
Så kan det vara även i dag.
Så länge som Jesus enbart bidrar med goda värderingar och lite högtid och glans åt våra liv, då är han välkommen. Bara han inte börjar tala om synden, erbjuda förlåtelse och livsförvandlande förändring på etikens och moralens område, eller hävda att han är världens unike och ende Frälsare...

Jesu person och anspråk är en vatten­delare också för nutida svenskar.
Många blir väldigt glada! Så var det då – och så är det i dag också.
Då, i Apostlagärningarna kapitel 8 till exempel, när aposteln Filippus kom till Samaria därför att det hade brutit ut en förföljelse i Jerusalem, och när han förkunnade Guds ord och drev ut onda andar i Samaria, då står det att det blev stor glädje i den staden!
Matteus 8 och Apostlagärningarna 8 beskriver två sätt att reagera på det som Jesus säger och gör.  Också i dag ser vi tydligt dessa båda sätt.
Jesusmanifestationen i morgon i Stock­holm. Den ojämförligt största kristna samlingen i Sverige under året, vilka är det som samlas?
De är inte likatyckare, har inte samma bakgrund, inte samma språk och beter sig inte alla på samma sätt. En bra beskrivning ger Jesus själv i Johannes 15:15. "Vänner kallar jag er".
Jesu vänner – vilken fin beskrivning!
Det är Jesu vänner som samlas i Kungs­trädgården nu på lördag den 18 maj.
Jesu vänner är vi trots våra olikheter. Och vi får fortsätta att vara olika, avsikten är inte att vi ska likna varandra men att vi alla ska bli mer och mer lika Jesus!
Och det blev stor glädje i den staden!
Stockholm och Sverige behöver glädjen som kommer från Jesusmanifestationen.

Jesusmanifestationen i framtiden? Ska det bli någon mer Jesusmani­festa­tion? Javisst, självklart, den fort­sätter! Vi är många många tusen som kommit till Stock­holm denna lördag för Jesus­mani­festa­tionen – men Jesus­mani­festa­tionen fortsätter sedan på söndag, på måndag, på tisdag och så vidare. Därhemma, i familjen, i skolan, på jobbet, i församlingen. Där vill Jesus genom sin kyrka manifestera sin kraft, makt och kärlek i vardagen.
Och om du känner dig ensam när du kommer hem ifrån denna dagen i Stock­holm med flera tusen deltagare, kom då  ihåg  att Jesus kallar också dig för sin vän. Du är med i Jesu vänkrets!
Så fortsätter Jesusmanifestationen, först nu i Stockholm på lördag och sedan i morgon därhemma.

Infiltration mest effektivt mot religion

Ledare Mitt i högsommaren släpptes de nya resultaten från världens största undersökning av människors... lördag 19/9 00:00

Kristna i Dalsland sprider hopp med Jesuskampanj

Mellerud. Kampanjen ”Jesus till Dalsland” är inne på det tredje av sex planerade år. Just nu är Mellerud i... söndag 20/9 11:00

Kampsport för att skada eller för självförsvar – det är frågan

Mot väggen Hur ska man som kristen förälder se på sitt barns önskan att börja någon våldsam kampsport såsom...