Men Jesus sade till Simon: ”Var inte rädd. Från och med nu ska du fånga människor.”
Lukasevangeliet 5:10b

Världen idag

Kravaller och kristen tro

Opinion · Publicerad 00:00, 29 maj 2013

Allt efterhand som ondskefulla och kriminella handlingar sprids runt om i Storstockholms föroter, framstår det som helt uppenbart hur sköra de sammanhållande banden är i ett samhälle som inte värdesätter familjen, inte heller den kristna trons och budord­ens roll som goda fundament.
Utan en gemensam värdegrund faller ett samhälle sönder. Den gyllene regeln och det dubbla kärleksbudet som Jesus Kristus gav oss är skatter att vårda, inte nonchalera och montera ned som de stora svenska partierna, media och kultureliten ägnat sig åt allt sedan Andra världskrigets slut.

All pågående vandalism, grov skadegörelse, kravaller, bilbränder, angrepp på polisstationer, restauranger, kultur­hus och företag, samt stenkastning mot samhällets egna redskap för att hjälpa medmänniskor, som brandmän, ambulanspersonal och poliser, är inget annat än avskyvärt och ett stort nederlag för landet Sverige.

Polisen måste lyckas gripa och lagföra betydligt fler av alla dessa unga kriminella och deras inspiratörer. Kyrkornas folk och alla andra goda krafter utmanas i att visa på hur ett medmänskligt liv ser ut, hur kärleken segrar över ondskan, och inbjuda till församlingsgemenskap och omvändelse.
Våra folkvalda, slutligen, ska entydigt försvara polisen, brandmännen och ambulanspersonalen – men också inse att det svenska samhället håller inte samman med mindre än en renässans för familjen och en levande tro på Gud.

Människor i Nordkorea och Kuba behöver frihet och mat, de behöver våra böner.

Gästkrönika Häpnadsväckande stora framsteg har sen Berlinmurens fall gjorts i Polen och baltstaterna vad gäller... lördag 24/7 00:00

FN-konferens mot rasism ledde till ny våg av antisemitism

Israelkommentar Denna höst har det gått tjugo år sedan FN:s världskonferens mot rasism gick av stapeln i Durban,...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier