HERRENS namn är ett starkt torn, den rättfärdige skyndar dit och får skydd.
Ordspråksboken 18:10

Världen idag

KD:s tystnad är ett självmål

Opinion · Publicerad 00:00, 29 maj 2013

Abort­temat i SR Ekots förra lördagsintervju har väckt uppmärksamhet, då ämnet vanligtvis framstår som tabubelagt eller presenteras påfallande ensidigt i media, särskilt på riksnivå.
Jimmie Åkesson, partiledare för Sverige­demokraterna, sade sig se abortfrågan som mindre viktig för partiet och ett ämne man sällan väljer att ta upp. Vid flera tillfällen slog han fast att partiet är för att abort ska vara tillåtet i lag.
Vidare hade han egentligen inget att invända mot att övriga sju riksdagspartier, ideologiskt svårförklarligt alltså även Kristdemokraterna, vill verka för att Sveriges biståndspolitik inom EU och FN främjar mer fosterovänliga lagar och till och med bistår praktiskt till att aborter utförs i tredje världen.

Motiveringen till att ändå SD, som enda riksdagsparti, vill sänka gränsen för i lag tillåtna aborter från vecka 18 till tolv var enligt Åkesson inte heller att det skulle leda till så många färre aborter – utan större debatt och därmed ökad medvetenhet om att det handlar om ett barn.
KD är därmed fortsatt riksdagens enda parti som erkänner vad en abort är, nämligen att släcka ett liv.  Ändå vill inte den ansvarige ministern, KD-ledaren Göran Hägglund, samt majoriteten i  partiets riksdagsgrupp dra några praktiska slutsatser av partiets egen insikt, utan tycker den mot fostret stränga svenska lagen ska vara ograverad intill sista kommatecken.
Genom att abdikera har KD-ledningen valt att ge SD utrymme i en livsavgörande fråga. På idrottsspråk kallas sådant för självmål.

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Israelkommentar Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu...

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det...

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm...