Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Finlands statsminister Juha Sipilä (Centerpartiet), som leder övergångsregeringen i Finland sedan hans regering en månad före valet kastade in handduken, kommer sannolikt efterträdas av socialdemokraternas partiledare Antti Rinne (t h) som leder stort i opinionen. Foto: Claudio Bresciani/TT, Vesa Moilanen/Lehtikuva/AP/TT

Maktskifte troligt i Finland

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 3 apr 2019

Hur ska vårt östra grannland Finland styras de kommande fyra åren?

Frågan är synnerligen aktuell inför riksdagsvalet söndagen den 14 april eftersom den borgerliga trepartiregeringen föll på målsnöret – en månad före valet – och något som inte minst den kristdemokratiske gruppledaren i finska riksdagen, Peter Östman från Larsmo i Österbotten, funderar över.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.