Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Kyrkor som välfärdsbyggare ämne i Visby

Nyhetskommentar · Publicerad 14:59, 3 jul 2019

Regnet och vindarna slog till som aldrig förr under årets politikervecka i Visby. När Stefan Swärd ledde ett seminarium på tisdagen på missionsbåten Elida – om medias roll i att skapa ett sunt samtalsklimat kring abort – konstaterade Stefan Swärd, ledarskribent på Världen idag, att sämre väder än denna dag bjöd på kunde han inte erinra sig under de 17 år i rad han varit på plats i Almedalen.

På Frälsningsarmén, där olika Dagen-arrangemang hålls på temat ”(G) som i Gud”, fick de 60-talet åhörarna lära sig att hela 79 procent av all svensk välfärd utförs av det offentliga, alltså vård, sjukvård, omsorg och skola i kommunal, regional eller statlig regi.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.