Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Kristen tro och markörer är toppnamnet Webers profil

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 10 nov 2018

Alla de kyrkor som finns överallt i byar, samhällen och städer är det som ger Europa dess karaktär, identitet, grund och värderingar. Det är detta som gör Europa och är Europa.

Det var budskapet från tyske kristsociale europaparlamentarikern Manfred Weber från Bayern i sitt valtal i torsdags till EU-kristdemokatiska European People´s Party (EPP), Europeiska folkens parti, kongress i Helsingfors. Den stora frågan för kongressen var vem som skulle bli denna europeiska höger-mitten-grupps toppkandidat, Spitzenkandidat, i maj månads val till Europaparlamentet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Läkare på Irland spjärnar emot beslut om fri abort

Folkomröstning. Många läkare på Irland meddelar nu att de inte tänker utföra aborter och vissa vill inte ens hänvisa kvinnor till andra läkare som kan avbryta en...

Oansvarigt att inte vaccinera mot mässling

Ledare En dödlig sjukdom För ganska precis ett år sedan kom ett larm från vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön. Ett av de första fallen i modern tid av mässling hade...