Rättfärdighetens frukt ska vara frid, och rättfärdighetens verk vara ro och trygghet för evigt.
Jesaja 32:17

Världen idag

Konservativ vågmästare i USA:s högsta domstol

Nyhetskommentar · Publicerad 17:05, 11 jul 2018

97 för, noll där emot. Med dessa unika siffror valdes för 30 år sedan katoliken Anthony Kennedy till ny ledamot i USA:s mäktiga högsta domstol.

Med ett så överväldigande och brett stöd fanns förväntningar från alla håll i det amerikanska samhället. Så var också utnämningen av just denne domare extra komplicerad, då senaten året innan hade ratat två andra kandidater. Den tredje, domare Kennedy, tog man däremot till sin barm.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

SKR uppvaktade Migrations- verket med 18 400 namn

Aktion. Lyfte fram konvertiternas situation På torsdagen möttes Sveriges kristna råd (SKR) och Migrationsverket för samtal om hantering av asylärenden som rör konvertiter. Samtidigt...

Vad kan förklara de ökade sexualbrotten?

Ledare Eskalerande statistik enligt Brå-rapport Så har då Sverige till slut fått en statsminister. Socialdemokrater och Miljöpartister kan nu regera vidare med Vänsterpartiets och nu även de två...