Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Katolik kan utmana Trump

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 29 jun 2019

Onsdag och torsdag sköt primärvalssäsongen igång på allvar inom det Demokratiska partiet i USA: de två första debatterna, nere i Florida, med tio deltagare i varje. Det innebär att totalt 20 avinalles 23 (ett rekordantal) hoppfulla presidentkandidater fick komma till tals i det parti som sedan valet 2016 inte länge innehar Vita huset. I presidentvalet 2020 hoppas Demokraterna återta landets, och världens, mäktigaste politiska ämbete.

Toppar opinionsmätningarna bland demokratiska partimedlemmar och väljare gör med 32 procents stöd den nu 76-årige tidigare senatorn, vicepresidenten och katoliken Joe Biden från Delaware. Nyligen gick han i värdeliberal riktning genom att ändra sitt nej till ett ja för skattefinansierad abortverksamhet i USA:s internationella biståndsprogram.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Valdeltagandet avgör inriktning

Israelkommentar Det är uppenbart att valdeltagandet avgör valen i demokratiska nationer, men i Israel är procentandelen som röstar särskilt avgörande. Detta beror på...

Sötpotatis – en gröda med svensk potential

Visst älskar sötpotatisen värme, men kan Kanada så kan vi. Den svenska sötpotatisen har potential, enligt Sveriges lantbruksuniversitet.