Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Resultatet i det norska kommunvalet. Foto: Ingela Landström/TT

Historiska omkastningar i det norska kommunvalet

Nyhetskommentar · Publicerad 00:00, 11 sep 2019

Ökad polarisering mellan stad och landsort, med en tydlig protest mot den Höyre-ledda borgerliga fyrpartiregeringens politik – och inte minst dess nya centraliserande kommun- och länsreform med sammanslagningar av kommuner och län – bäddade för en klar förskjutning vänsterut inom den norska väljarkåren i måndagens kommun- och fylkesval i Norge.

Utfallet i måndagens (ja, norrmän vill inte ha vilodagen, söndag, som en dag för politisk strid som valdag) kommun- och fylkesval innebar flera historiska förändringar:

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...