Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Zlatan uttrycker sitt stöd till Djokovic

Novak Djokovic tvingades nyligen lämna Australien på grund oklarheter kring vaccinstatus. Nu får tennisstjärnan stöd av Zlatan Ibrahimovic.

– Människor ska inte tvingas vaccinera sig bara för att gå till jobbet, säger den svenske fotbollsstjärnan i en intervju som Aftonbladet citerar ur.

Nyheter · Publicerad 11:00, 25 jan 2022

Herrtennisens världsetta Novak Djokovic utvisades från Australien innan storturneringen Australian Open hunnit starta, vilket Världen idag tidigare berättat om. Anledningen till att tennisstjärnan avvisades från landet handlade om att myndigheterna ansåg att det fanns oklarheter kring hans vaccinstatus och det medicinska undantag som han åberopat.

Nu får Novak Djokovic stöd av den svenske fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. I en intervju med den franska tidningen Journal du Dimanche framhåller Ibrahimovic sin åsikt om att vaccination av hälsoskäl bör skiljas från deltagande i en tennisturnering, uppger Aftonbladet.

– Men alla har sin egen åsikt. Människor ska inte tvingas vaccinera sig bara för att gå till jobbet.

– De som vaccinerar sig gör det för att de tror på det och tror att det är effektivt mot sjukdomen. Jag vaccinerade mig för att jag tror att det är det bästa sättet att skydda mig själv, inte för att spela fotboll, säger Zlatan Ibrahimovic.

Novak Djokovic har medgett vissa misstag i sitt immigrationsformulär inför resan till Australien, uppger BBC News. Bland annat att han lämnat en pågående karantän för att genomföra en intervju, vilket inte uppgavs i formuläret till de australiska myndigheterna.

Människor ska inte tvingas vaccinera sig bara för att gå till jobbet.

Etablissemanget är inte tillfreds förrän kyrkan sjunger med

Ledare I en kommersialiserad och mediedriven tid råder förenklingar och polarisering. Högt röstläge,... lördag 3/6 00:10

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10