Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Frikyrkoprofilen Stanley Sjöberg i sitt hem i Sundbyberg. Foto: Arash Asadi/arkiv

Webbkyrkan upphör till påsk…

…men engagemanget för kristendomens utbredande är långt i från över för Stanley Sjöberg.– Nu vill jag återerövra min evangelistkallelse, säger den 79-årige frikyrkoprofilen.

Nyheter · Publicerad 09:09, 30 mar 2015

Stanley Sjöberg lägger ner sitt engagemang med Webbkyrkan.com som frikyrkopastorn lanserade 2009.

I en video som publicerats på Webbkyrkans hemsida förklarar Sjöberg.

– Det känns inte lätt utan tvärtom ganska svårt, ändå är det så att inför påskhelgen kommer Webbkyrkan att släckas ned.

Sjöberg förklarar hur han tänkt fortsätta sitt engagemang ett år i taget, men förklarar att han nu måste ta steget på grund av personliga skäl.

Webbkyrkan har enligt Sjöberg haft i genomsnitt 500 besökare per dygn den senaste tiden och når ut inte bara i Sverige utan även utanför landets gränser, så långt bort som i Kina, Afrika och Latinamerika.

– Även om jag upphör med min medverkan så finns jag kvar med ett brinnande missionsintresse och inte minst med att kommunicera evangelium till muslimer.

– De program som ligger på youtube tänker jag inte ta bort, hälsar Stanley Sjöberg när Världen idag talar med honom.

– När jag började så var det nytt att göra det här, men nu finns det många olika alternativ till bibelundervisning och allt möjligt och det är naturligt att jag drar mig tillbaka i min ålder, konstaterar Stanley Sjöberg som fyllde 79 år i februari.

Han tror att Webbkyrkan.com har varit till stor betydelse under de åren som webbsajten har varit aktiv.

– Kanske kring 25 procent av tittarna har varit människor som verkligen har behövt hjälp till en personlig tro. Jag har fått ge mycket själavård och många har sagt "tack vare det här har jag kunnat komma tillbaka till min gemenskap med Gud". Där känner jag att jag har fungerat som evangelist.

– En annan del har varit icke-församlingsanslutna, andligt hemlösa på olika sätt har fått en andlig hemvist här, till och med sjömän har hört av sig och berättat att de pejlar in oss.

Det är just evangelistens tjänstegåva som nu ligger Stanley Sjöberg närmast hjärtat och han har en förhoppning om att få kunna hjälpa ännu fler människor till tro. Tiden att yttra sig om åsikter om kyrkornas värld eller företeelser som man kanske gillar eller ogillar är förbi säger han.

– Jag bär på en enda önskan: Får jag en inbjudan till en plats att få tala till de icke troende och den församlingen är beredd att göra en, som vi kallar det, utåtriktad kväll, då ska vi se till de människor som kommer dit ska få evangeliet förklarat och försvarat och presenterat.

– Det längtar jag efter, att få vara evangelist på gamla dagar. Nu vill jag återerövra min evangelistkallelse, säger Stanley Sjöberg.

Efter Webbkyrkan.com fortsätter han med sitt engagemang i lokalsamhället kring Sundbyberg. Han är ofta på torgen i Rinkeby och Tensta med bokbord och får då samtala med många människor.

Ett annat initiativ är Öppna bibelskolan i Rissne, där han tidigt engagerade många olika talare.

– Den är mycket meningsfullt och vi har redan bland annat fått se muslimer komma till en personlig gemenskap med Gud.

– Det vibrerar av tro och vision, konstaterar Stanley Sjöberg med framtidstro i rösten.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se 

Här hittar du alla Webbkyrkans program på Youtube.com

Saklig ideologisk debatt behövs inför valet

Ledare I dag är det exakt en månad kvar till valet. De gångna fyra årens rikspolitik har främst känts som... torsdag 11/8 00:20

Gärna avskaffade bidrag – men först avdragsrätt

Ledare Världen idag har rapporterat att samfunden fortsatt vill söka statsbidrag även om staten inför... torsdag 11/8 00:00

Östgötar ska få höra om Jesus

Evangelisation. För tredje året i rad anordnar organisationen Open Air Campaigners (OAC) nästa vecka ett... torsdag 11/8 00:00

Låt oss ivrigt söka vinna Andens gåvor

Krönikor Måndag morgon i Kenya. Huvuduppdraget med kampanj och kvinnokonferens var avklarat. Människor hade... torsdag 11/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier