Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
Hebreerbrevet 10:36

Världen idag

Webb-tv: Ska man få sparken för att man vägrar säga hen?

I Sverige har en lärare förlorat jobbet för att hon vägrade kalla en elev för hen, i Storbritannien har en pastor gripits av polis för att han predikade om Bibeln syn på äktenskapet och i Finland har en politiker åtalats för uttalanden om homosexualitet. Det är frågor som tas upp i det 13:e avsnittet av Veckans nyheter.

– Ska vi undvika att bli kränkta får vi leva i en tyst värld, säger Sven Almkvist.

Nyheter · Publicerad 12:00, 7 maj 2021

Världen idags artikel om läraren som förlorade jobbet för att hon inte ville kalla en elev för hen har fått stor spridning. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter ger Sven Almkvist sin syn på händelsen.

– Det är beklagligt för barnet att föräldrarna inte hjälper det att följa den naturliga biologiska verkligheten, säger han.

Han kommenterar även det faktum att en brittisk pastor gripits av polis för en predikan om att Gud skapat människan till man och kvinna, och att en finsk riksdagsledamot åtalas för uttalanden om homosexualitet.

– Jag är rädd för att man börjar tvinga sina motståndare till tystnad i stället för att säga ”Vi ser det här olika”, säger Sven Almkvist.

Det tredje ämnet som diskuteras är migrationsöverenskommelsen mellan Kristdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna, vilken lett till spekulationer om ett konservativt block.

Slutligen diskuteras ämnet väckelse, och vad som krävs för att fler människor ska komma till tro i Sverige.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

Piensohos bibelstudier väcker sorg hos medlemmar i Filadelfia

Stockholm. Bibelstudierna ”Brännande frågor”, där Niklas Piensoho ifrågasatt den klassiska kristna synen på... torsdag 30/3 10:12

Har S nog med idékraft för en förnyad samhällsanalys?

Ledare Ett land behöver inte bara en bra regering, det behöver också en bra opposition. Av flera skäl.... torsdag 30/3 00:10

Torsdagstidningar försenade på grund av trafikkaos

Distribution. Utdelningen av Världen idags tryckta torsdagstidningar kommer dessvärre att bli försenad till... torsdag 30/3 08:30

Av honom, genom honom och till honom är allting

Inför söndag Många av oss har fått frågan: ”Om Jesus hade kommit i dag, utifrån hur allt är i dag, skulle han... torsdag 30/3 00:00