Ni är världens ljus. En stad som ligger på ett berg kan inte döljas.
Matteusevangeliet 5:14

Världen idag

Webb-tv: Ska man få sparken för att man vägrar säga hen?

I Sverige har en lärare förlorat jobbet för att hon vägrade kalla en elev för hen, i Storbritannien har en pastor gripits av polis för att han predikade om Bibeln syn på äktenskapet och i Finland har en politiker åtalats för uttalanden om homosexualitet. Det är frågor som tas upp i det 13:e avsnittet av Veckans nyheter.

– Ska vi undvika att bli kränkta får vi leva i en tyst värld, säger Sven Almkvist.

Nyheter · Publicerad 12:00, 7 maj 2021

Världen idags artikel om läraren som förlorade jobbet för att hon inte ville kalla en elev för hen har fått stor spridning. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter ger Sven Almkvist sin syn på händelsen.

– Det är beklagligt för barnet att föräldrarna inte hjälper det att följa den naturliga biologiska verkligheten, säger han.

Han kommenterar även det faktum att en brittisk pastor gripits av polis för en predikan om att Gud skapat människan till man och kvinna, och att en finsk riksdagsledamot åtalas för uttalanden om homosexualitet.

– Jag är rädd för att man börjar tvinga sina motståndare till tystnad i stället för att säga ”Vi ser det här olika”, säger Sven Almkvist.

Det tredje ämnet som diskuteras är migrationsöverenskommelsen mellan Kristdemokraterna, Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna, vilken lett till spekulationer om ett konservativt block.

Slutligen diskuteras ämnet väckelse, och vad som krävs för att fler människor ska komma till tro i Sverige.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

Kravallerna i Sydafrika och hoppet om Guds dom

Ledare Den senaste tidens kravaller i Sydafrika har skakat om en hel värld. Inte sedan... lördag 31/7 00:10

Grönt är skönt – turisthopp lever i Slovenien

Turism. Grönt är Sloveniens färg – såväl rent naturmässigt som idrottsligt och för turismen. Alplandet... måndag 2/8 07:00

Om kärlek för Jesus varit det som känns bra just då hade vi varit förlorade för alltid.

Gästkrönika Kärlek. Vad är den? Vad gör den? Hur definieras den? De kanske mest berömda Bibelorden om kärlek är... lördag 31/7 00:00

EU vill öka säkerheten i gudstjänstlokaler

Religionsfrihet. Europakommissionen har börjat kartlägga vilka hot som finns mot religiösa byggnader och... söndag 1/8 10:00

Landet som jag som jude alltid kan lita på och luta mig emot

Israelkommentar Jag skriver denna artikel samma dag som min mamma firar sin födelsedag. Det vill säga inte sin...

Kulturförståelse skapar mer möjligheter till gemenskap

Kulturförståelse (del 1/5). Kommunikation är nyckeln till tillit i en relation, oavsett kultur. Med en rätt kulturförståelse...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier