Jag längtar efter din frälsning, Herre, din undervisning är min glädje.
Psaltaren 119:174

Världen idag

Webb-tv: ”Oroande utveckling när nätjättarna rensar”

Youtube har stängt ner prolife-sidan Lifesite News, Sjukhuskyrkan ser ett ökat intresse för andliga frågor under pandemin och brittiska sjukhus bannlyser orden pappa och bröstmjölk.

Det är frågor som diskuteras i det tredje avsnittet av Veckans nyheter, som gästas av Marco Strömberg. Även fastetiden och semmelsuccén i Tel Aviv tas upp.

Nyheter · Publicerad 12:00, 19 feb 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om nätjättarnas utrensningar som drabbar stora som små användare. I det tredje avsnittet av Veckans nyheter analyseras denna fråga av gästkommentatorn Marco Strömberg, som är bibellärare och driver en entreprenörsskola.

Även frågan om normkritiska ord tas upp, närmare bestämt att brittiska sjukhus byter ut orden pappa och bröstmjölk för att vara med inkluderande mot transföräldrar, samt frågan om att svenska sjukhus ser ett ökat intresse för existentiella frågor under pandemin.

Marco Strömberg får slutligen berätta varför han tror att semlor blivit populära på caféer i Tel Aviv, och varför det är viktigt att fasta.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson och kommentator är vanligtvis Sven Almkvist.

Ett nytt avsnitt kommer varje fredag klockan 12.00.

Biverkningar av mindfulness en viktig väckarklocka för Sverige

Ledare 20 000 personer med sviter av mindfulness hörde förra året av sig till organisationen Cheetah House... torsdag 25/2 00:10

Religionsfrihet nämndes inte i utrikesdeklarationen

Utrikespolitik. För första gången på flera år nämns inte frågan om religionsfrihet eller religiösa minoriteter i... onsdag 24/2 17:00

Linde pressades om bistånd till Islamic Relief

Utrikespolitik. Iran, Turkiet, svenskt bistånd och ett eventuellt svenskt Natomedlemskap var några av de många... onsdag 24/2 16:50

Framgång är inte mätbara resultat, utan äkthet och trohet inför Gud.

Inför söndag 1 Mos 32:22–31 Det blir ingen vändning utan omvändelse. Det blir ingen förändring i samma gamla... torsdag 25/2 00:00

Hur kan vi hjälpa vår son som har ångest?

Familjefrågan. Vår son som är 25 år har mycket ångest. Under mellanstadiet och högstadiet blev han mobbad. Han bor...
Följ Världen idag i sociala medier