Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska varandra.
Johannesevangeliet 13:34

Världen idag

Webb-tv: ”Oroande utveckling när nätjättarna rensar”

Youtube har stängt ner prolife-sidan Lifesite News, Sjukhuskyrkan ser ett ökat intresse för andliga frågor under pandemin och brittiska sjukhus bannlyser orden pappa och bröstmjölk.

Det är frågor som diskuteras i det tredje avsnittet av Veckans nyheter, som gästas av Marco Strömberg. Även fastetiden och semmelsuccén i Tel Aviv tas upp.

Nyheter · Publicerad 12:00, 19 feb 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om nätjättarnas utrensningar som drabbar stora som små användare. I det tredje avsnittet av Veckans nyheter analyseras denna fråga av gästkommentatorn Marco Strömberg, som är bibellärare och driver en entreprenörsskola.

Även frågan om normkritiska ord tas upp, närmare bestämt att brittiska sjukhus byter ut orden pappa och bröstmjölk för att vara med inkluderande mot transföräldrar, samt frågan om att svenska sjukhus ser ett ökat intresse för existentiella frågor under pandemin.

Marco Strömberg får slutligen berätta varför han tror att semlor blivit populära på caféer i Tel Aviv, och varför det är viktigt att fasta.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson och kommentator är vanligtvis Sven Almkvist.

Ett nytt avsnitt kommer varje fredag klockan 12.00.

Renhetskultur är något helt annat än hederskultur

Ledare De senaste månaderna har man från flera håll försökt att kleta begreppet ”hederskultur” på Sveriges... lördag 10/4 00:00

Inflytelserik fransk filosof anklagas för pedofili i ny bok

Frankrike. Var den franska filosofen Michel Foucault, som är känd för sina reflektioner kring maktstrukturer... söndag 11/4 12:00

Allt färre amerikaner är kyrkligt aktiva

USA. Antalet amerikaner som är medlemmar i någon kyrka, synagoga eller moské blir allt färre, enligt en... lördag 10/4 16:00

Ett osannolikt men avslöjande samtal med en jordansk chaufför

Israelkommentar Att verkligheten och rapporterna från Israel sällan stämmer är vi här i Israel vana vid, men ibland...

Liberalteologin urholkar bibelns gudomliga inspiration

Bibeltro eller bibelkritik (del 2/4). Utifrån bibliskt perspektiv kan man knappast betrakta liberalteologin som kristen, eftersom den...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier