Under sång och dans ska man säga: ”Alla mina källor har jag i dig.”
Psaltaren 87:7

Världen idag

Webb-tv: ”Oroande utveckling när nätjättarna rensar”

Youtube har stängt ner prolife-sidan Lifesite News, Sjukhuskyrkan ser ett ökat intresse för andliga frågor under pandemin och brittiska sjukhus bannlyser orden pappa och bröstmjölk.

Det är frågor som diskuteras i det tredje avsnittet av Veckans nyheter, som gästas av Marco Strömberg. Även fastetiden och semmelsuccén i Tel Aviv tas upp.

Nyheter · Publicerad 12:00, 19 feb 2021

Världen idag har vid flera tillfällen skrivit om nätjättarnas utrensningar som drabbar stora som små användare. I det tredje avsnittet av Veckans nyheter analyseras denna fråga av gästkommentatorn Marco Strömberg, som är bibellärare och driver en entreprenörsskola.

Även frågan om normkritiska ord tas upp, närmare bestämt att brittiska sjukhus byter ut orden pappa och bröstmjölk för att vara med inkluderande mot transföräldrar, samt frågan om att svenska sjukhus ser ett ökat intresse för existentiella frågor under pandemin.

Marco Strömberg får slutligen berätta varför han tror att semlor blivit populära på caféer i Tel Aviv, och varför det är viktigt att fasta.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och analyseras. Programledare är Sara Andersson och kommentator är vanligtvis Sven Almkvist.

Ett nytt avsnitt kommer varje fredag klockan 12.00.

Bred kritik vittnar om surrogatmödraskapets orimlighet

Ledare När vänsterfeminister och konservativa kristna är överens i en fråga kan man ana att den har en... fredag 24/3 00:10