Utdragen väntan tär på hjärtat, uppfylld önskan är ett livets träd.

Världen idag

Webb-tv: Kommer vaccinpassen leda till ett kontrollsamhälle?

– Det ligger en hund begraven.

Det säger Sven Almkvist i Veckans nyheter angående att den svenska regeringen inte har velat erkänna det armeniska folkmordet. En annan fråga som tas upp är de vaccinationspass som planeras och som enligt brittiska kyrkoledare kan leda till ett kontrollsamhälle. Även motsättningarna i Frankrike diskuteras, och det faktum att Herman Lindqvist sagt att det är solklart att Jesus har existerat.

Nyheter · Publicerad 12:00, 30 apr 2021

I helgen erkände USA massakern på armenier 1915 som ett folkmord. Tidigare har länder som Frankrike och Ryssland gjort det, men den svenska regeringen vill inte göra det utan hänvisar till att frågan är ”komplicerad”.

I det tolfte avsnittet av Veckans nyheter resonerar Sven Almkvist kring ifall överenskommelsen mellan socialdemokrater och muslimska grupper kan ha med saken att göra.  

– Det måste ju finnas en orsak, säger han.

En annan fråga som diskuteras är att pensionerade generaler i Frankrike, tillsammans med omkring tusen andra militärer, går ut i ett öppet brev där de varnar för att segregationen kan leda till ett inbördeskrig. Här menar Sven Almkvist att det är viktigt att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Nästa fråga som analyseras är de vaccinationsintyg som planeras runt om i världen och som snart kommer vara en verklighet i Sverige. Sven Almkvist får resonera kring ifall passen riskerar att leda till det kontrollsamhälle som Bibeln beskriver i Uppenbarelseboken.

Det sista ämnet som diskuteras är att författaren och journalisten Herman Lindqvist gått ut och sagt att det är självklart att Jesus har existerat.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

Jerusalem ska spela på Hönö med låtar från nya albumet

Hönö. För första gången på över två år och efter sångarens tuffa sjukdomsperiod förra året, ska det... torsdag 8/6 20:00

På spaning efter morgondagens församling

Ledare Nya tider formar nya strukturer av hur den kristna gemenskapen gestaltas. Genom kyrkans... torsdag 8/6 00:10

Tv-predikanten Pat Robertson har avlidit

Dödsfall. Den välkände amerikanske predikanten Pat Robertson har avlidit. Robertson var inte minst känd för... torsdag 8/6 16:30

Kristen antisemitism i ny förpackning?

Israelkommentar Få ämnen är lika tabubelagda som den kristna antisemitismen. Efter att Förintelsens fasor hade... torsdag 8/6 00:00