Han har kommit och förkunnat frid för er som var långt borta och frid för dem som var nära.
Efesierbrevet 2:17

Världen idag

Webb-tv: Kommer vaccinpassen leda till ett kontrollsamhälle?

– Det ligger en hund begraven.

Det säger Sven Almkvist i Veckans nyheter angående att den svenska regeringen inte har velat erkänna det armeniska folkmordet. En annan fråga som tas upp är de vaccinationspass som planeras och som enligt brittiska kyrkoledare kan leda till ett kontrollsamhälle. Även motsättningarna i Frankrike diskuteras, och det faktum att Herman Lindqvist sagt att det är solklart att Jesus har existerat.

Nyheter · Publicerad 12:00, 30 apr 2021

I helgen erkände USA massakern på armenier 1915 som ett folkmord. Tidigare har länder som Frankrike och Ryssland gjort det, men den svenska regeringen vill inte göra det utan hänvisar till att frågan är ”komplicerad”.

I det tolfte avsnittet av Veckans nyheter resonerar Sven Almkvist kring ifall överenskommelsen mellan socialdemokrater och muslimska grupper kan ha med saken att göra.  

– Det måste ju finnas en orsak, säger han.

En annan fråga som diskuteras är att pensionerade generaler i Frankrike, tillsammans med omkring tusen andra militärer, går ut i ett öppet brev där de varnar för att segregationen kan leda till ett inbördeskrig. Här menar Sven Almkvist att det är viktigt att kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.

Nästa fråga som analyseras är de vaccinationsintyg som planeras runt om i världen och som snart kommer vara en verklighet i Sverige. Sven Almkvist får resonera kring ifall passen riskerar att leda till det kontrollsamhälle som Bibeln beskriver i Uppenbarelseboken.

Det sista ämnet som diskuteras är att författaren och journalisten Herman Lindqvist gått ut och sagt att det är självklart att Jesus har existerat.

Veckans nyheter är ett program där några av Världen idags aktuella nyheter presenteras och kommenteras. Det senaste avsnittet kan ses här ovan – och samtliga avsnitt kan ses på Världen idag play. Programmet finns även som podcast.

En sund familjepolitik ger styrka åt samhällsbygget

Ledare Det är tyst om familjen i valrörelsen. Samtliga riksdagspartier står i princip bakom uppfattningen... onsdag 10/8 00:20

Studie: Fem barn föddes levande efter abort

Minnesota. Fem foster föddes levande efter en abort i Minnesota förra året. Det slår en rapport från... onsdag 10/8 21:00

L: Inför förskoletvång för barn med dålig svenska

Barnomsorg. Liberalerna (L) vill införa förskoleplikt för barn som ligger efter med svenskan. I valmanifestet... onsdag 10/8 17:00

En anpassning till samtiden drar inte fler till kristen tro

Ledare Sommaren går in för landning och semesterfirare återvänder hem. Skolor och arbetsplatser förbereder... tisdag 9/8 00:00

Den 9 Av – en positiv ballast

Israelkrönika Nu på lördag kväll inleder judarna den årliga markeringen av datumet den 9 Av (Tisha b’Av) – sorgen...
Följ Världen idag i sociala medier