Innan bergen blev till och du skapade jorden och världen, från evighet till evighet är du, Gud.
Psaltaren 90:2

Världen idag

Webb-tv: ”Galenskap att undvika orden man och kvinna”

”Galenskap.” Det är ordet som Sven Almkvist använder i Veckans nyheter då han kommenterar det faktum att Vårdguiden rekommenderar att man undviker orden man och kvinna. Övriga ämnen som tas upp är partiernas syften med kyrkopolitiken, oroligheterna i Jerusalem och Bibelns beskrivning av Jesu himmelsfärd.

Nyheter · Publicerad 12:00, 14 maj 2021

Hållbarhet, jämställdhet och öppenhet är ord som används då Centerpartiet och Socialdemokraterna presenterar sin politik inför höstens kyrkoval – men Jesus är det inte mycket fokus på. Det är ett av ämnena som diskuteras i det 14:e avsnittet av Veckans nyheter.

– Ibland drömmer jag om att Jesus kommer tillbaka och rensar kyrkan från alla politiker och andra som har andra [egna] syften, säger Sven Almkvist.

Ett annat ämne som diskuteras är det faktum att Vårdguiden 1177 i sina språkliga riktlinjer rekommenderar att ord som man och kvinna undviks när man exempelvis talar om prostatacancer eller graviditet.

– Det är galenskap, säger Sven Almkvist.

Det tredje ämne som diskuteras är oroligheterna i Jerusalem, och vad de beror på. Sven Almkvist säger här att han tycker att det är viktigt att titta på vilka intentioner Israel respektive palestinierna har med sitt våld.

Det sista ämnet som tas upp är Kristi himmelsfärdshelgen, närmare bestämt ifall Jesus verkligen lyftes upp bland molnen som det beskrivs i Bibeln.

Krisen kan vitalisera demokratin och öppna nya regeringsalternativ

Ledare Måndagens omröstning i kammaren ställer Sverige inför en ny politisk kris. Det är långt ifrån en... tisdag 22/6 00:10

Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig?

Gästkrönika Är du förberedd på att du kan komma att bli olaglig? Trots att det inte är något du strävar efter... tisdag 22/6 00:00

Stefan Löfven sonderar för ny regering

Misstroendeomröstningen. Statsminister Stefan Löfven (S) väntar med besked om det ska bli extraval eller inte. Han ska först... måndag 21/6 14:51

Världen idag gratulerar: Alf Lax, 70 år

Musikevangelist. I 40 av sina snart 70 år har Alf Lax levt med Jesus vid sin sida. Men de första 30 åren i hans liv...

Fortsatt stöd för Israels regering från kristna Israelvänner

Israelkommentar Efter tolv år med Benjamin Netanyahu vid makten svors på söndagskväll en ny regering in i det...
Podcasts
Följ Världen idag i sociala medier