Låt Herren din Gud tala om för oss vilken väg vi ska gå och vad vi ska göra.
Jeremiah 42:3

Världen idag

Webb-tv: Är kyrkorummet en plats för Pride-Jesus?

Att en imam bjöds in till ett samtal om påsken i programmet Helgstudion har väckt starka reaktioner. I det senaste avsnittet av Veckans nyheter ger Sven Almkvist sin syn på SVT:s förfarande. Han kommenterar även kontroversiell konst i en Göteborgskyrka och att historikern Dick Harrison ger goda skäl för att tro på uppståndelsen.

Nyheter · Publicerad 12:00, 9 apr 2021

Det var i söndags som imamen Nasir Ahmad Arif hade bjudits in till SVT för att prata om påsken och pandemin tillsammans med ärkebiskop Antje Jackelén. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Varför får en imam prata om påsken som är de kristnas – och judarnas – högtid, frågade sig många.

I det nionde avsnittet av Veckans nyheter ger dock Sven Almkvist ett annat synsätt på frågan.

Nästa ämne som diskuteras är den tidigare C-toppen Fredrick Federley, som i slutet av förra året lämnade sina uppdrag då det framkom att en person som han haft en relation med hade dömts för grova sexualbrott mot barn. Tidigare i veckan meddelade Federley att han skulle ställa upp i kyrkovalet i Ganef – och det är det som föranleder diskussionen i Veckans nyheter.

Efter att programmet spelades in har dock Fredrick Federley meddelat att han ställer in sin kandidatur till kyrkofullmäktige.

Det tredje ämnet som tas upp i Vekckans nyheter är att Masthuggskyrkan i Göteborg har gett plats åt Mats Hermanssons konst där Jesus framställs som homosexuell och klimataktivisten Greta Thunberg framställs som ikon.

Slutligen kommenterar Sven Almkvist att historikern Dick Harrison, utifrån ett källkritiskt perspektiv, argumenterar för att Jesu uppståndelse kan vara sann.

Han möter IS-offer med evangelium och fotboll

Webb-tv. Som liten ville Merzek Botros bli fotbollsproffs, men på grund av sin kristna tro var han inte... måndag 30/1 12:00

Starka relationer viktigaste faktorn för att vara lycklig

Lycka. Den viktigaste nyckeln till lycka tycks vara starka relationer. Det är åtminstone den slutsats som... måndag 30/1 10:00

Dags att tänka till kring våra församlingsstrukturer

Ledare Debatten som pågår gällande kyrkans förhållningssätt till samkönade relationer rymmer många... fredag 27/1 00:10