Om än min kropp och min själ tynar bort, så är Gud mitt hjärtas klippa och min del för evigt.
Psaltaren 73:26

Världen idag

Wallströms arv: En sargad Israelrelation

Utrikesministerns uppdrag har kantats av kontroversiella uttalanden och kritiserade beslut när det gäller Israel. Här är några nedslag.

Nyheter · Publicerad 17:15, 9 sep 2019

2014 Regeringen med Social­demokraterna och Miljöpartiet erkänner som första västeuropeiska land en palestinsk stat. Trots att palestinska myndigheten saknar förutsättningar, trots djup oenighet i riksdagen och trots att man inte velat ställa krav på till exempel demokratiskt styre eller att det palestinska styret ska överge antisemitism och terror mot Israel, så blev alltså detta det första större beslutet från den nya regeringen.

Ett beslut som kom att följa Wallström under hela hennes tid som utrikesminister.

2014 Kort efter det svenska erkännandet kallar Israel hem sin ambassadör från Sverige, en av de kraftigaste diplomatiska markeringar man kan göra.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump väntas prioritera religionsfrihet framför klimatmöte

FN. Om klimatmålen i Parisavtalet ska nås måste mer göras – och fortare. Nu samlar FN:s generalsekreterare till ett peppande toppmöte där nio så kallade...

Likt Daniel bör vi vägra kompromissa

Ledare En högintressant och högaktuell bok i Bibeln är Daniel. Profeten Daniel var verksam under perioden 605–539 f Kr. Han är ett stort föredöme för oss...