De som ser upp till honom strålar av fröjd, deras ansikten behöver inte rodna av skam.
Psaltaren 34:6

Världen idag

Wallström stoppad av Saudiarabien

Utrikesminister Margot Wallströms tal till Arabförbundet i dag har stoppats av Saudiarabien. Sveriges kritik gällande mänskliga rättigheter i landet uppges vara orsaken.

Nyheter · Publicerad 11:19, 9 mar 2015

Saudiarabien har blockerat Sveriges utrikesministers tal i Arabförbundet. Det sade Margot Wallström till SVT:s utsända i Kairo på måndagsförmiddagen, då hon bekräftade att talet blivit inställt.
– Den förklaring vi har fått är att Sverige uppmärksammat situationen för demokrati och mänskliga rättigheter och det är därför som de inte vill att jag ska få tala, säger Wallström till TT.
Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén har rapporterat att problem uppstod redan i går kväll, då Margot Wallström och ambassadören Charlotta Sparre avbröt en middag i Kairo.
– Wallström fick bryta upp för att lösa ett till synes akut problem, sade Uddén i Ekot i morse.
På twitter skriver Uddén att Saudiarabien "ogillar Sveriges kritik av mänskliga rättigheter i kungadömet".

Margot Wallström bjöds in till utrikesministermötet som hedersgäst av Arabförbundets generalsekreterare Nabil al-Araby. Ambassadör Charlotta Sparre twittrade vid tiotiden på måndagsförmiddagen att generalsekreteraren hyllat Wallström för Sveriges beslut att erkänna Palestina. Men kontroversen kring Sveriges militära avtal med Saudiarabien och diskussionen om mänskliga rättigheter i landet tycks nu ha stoppat Wallströms tal. Saudiarabien kan också ha reagerat mot att Wallström kritiserat det mycket hårda straffet mot den fängslade bloggaren Raif Badawi.

Det är modigt av KD att bryta dödläget

Ledare KD har, mycket förvånande, stått i centrum för den politiska diskussionen ända sedan regeringsbildningen i januari – trots att den innebar att KD...

Slut med gamla lampor?

Elsäkerhet. Här är EU-standarden som gått de flesta förbi: Om ett halvår ska alla uttag och stickproppar till taklampor se likadana ut i hela Europa. – Det kan...