Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Skolborgarrådet Olle Burell vill inte att Stockholm i framtiden ska hyra ut lokaler till konfessionella friskolor. Foto: Anette Andersson

Vill inte svara på Världen idags frågor

Hur tänker skolborgarrådet Olle Burell (S) gå till väga för att förbjuda konfessionella friskolor att hyra lokaler av Stockholms stad? Den frågan avböjde han att besvara när Världen idag sökte honom på måndagen.

Nyheter · Publicerad 20:50, 6 mar 2018

Världen idag ville också ha svar på en annan fråga, nämligen om det står politiker fritt att utestänga vissa grupper från hyreskontrakt, beroende på vad man som politiker tycker om verksamheten? 

Men Olle Burell, som tidigare har lett Socialdemokraternas nomineringsgrupp i kyrkomötet, vill alltså inte svara på detta.

Sitt radikala utspel om att porta konfessionella friskolor från kommunens lokaler, gjorde han i Expressen på måndagen (artikel ovan). Han har också talat med både P4 Stockholm, SVT Nyheter och StockholmDirekt/Bromma Tidning. Men Världen idag får alltså ingen möjlighet att tala med den folkvalde skolpolitikern.

”Vi får avböja den tyvärr,” skriver pressekreterare Tomas Gustavsson i ett sms till Världen idag.

Läsare som önskar att få svar på sina frågor blir alltså tvungna att själva söka kontakt med Olle Burell per mejl eller telefon: olle.burell@stockholm.se och genom Stockholms stadshus, 08-508 290 00.

Här är frågorna Olle Burell inte vill besvara

I dag är det ju tillåtet att driva skolor med konfessionell inriktning. Blir detta då inte ett sätt att försöka kringgå den lagstiftning som gäller? 

Står det politiker/staden fritt att utestänga vissa grupper från hyreskontrakt, beroende på vad man tycker om verksamheten? 

Vilket regelverk stöder man sig på i detta fall och sker det redan i dag i andra sammanhang?

Är du beredd att agera även mot andra skolor som ni menar misslyckas med att ta in elever på ett integrerande sätt, särskilt utifrån social bakgrund, och i så fall hur?

Frågorna ovan mejlades till Olle Burell och hans pressekreterare under måndagen.

Svenska kyrkan försvarar ny tolkning

Bibeltext. Berättelsen om David och Jonatan kan ha handlat om en parrelation. Det hävdar Cristina Grenholm, kyrkosekreterare vid kyrkokansliet och samordnare av...

Hur kan vi se på när antisemitismen tilltar?

Ledare Judar i Europa Hela 90 procent av judarna i Europa anser att antisemitismen har tilltagit de senaste fem åren. De alarmerande siffrorna presenteras i en ny studie...